Alles over AmfibieenAlles over monitoringNieuwsbriefLocatie bepalenTelformulier
Zo maak je een poelnog te monitoren poelenIn het Nieuws...
Nieuwe poelen

Het doel van de werkgroep is zoveel mogelijk poelen in het Gooi geschikt te krijgen en te houden voor de Kamsalamander in het bijzonder en alle andere amfibieen in het algemeen. Monitoring van de situatie is daarbij onmisbaar maar ook nog geweldig leuk om te doen.

De werkgroep kan niet groot genoeg zijn en is dan ook altijd op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen doen. Kijk onder de knop Alles over monitoring om te kijken wat het allemaal inhoud. Regelmatig worden cursussen gehouden om in 1 theorieavond en 4 praktijkavonden alles te leren over amfibieen en het monitoren daarvan. Vervolgens gaat u met 2 tot 4 mensen in 2 of 3 poelen, enkele malen gedurende het seizoen bijhouden wat zich op het gebied van amfibieen in de poel zit. Die gegevens worden verzameld en verwerkt (door het Ravon) om de trend in vooruitgang of achteruitgang vast te stellen.

Hieronder worden behalve de huidige ca 60 poelen (rode pin) getoond waar actief gemonitord wordt en de ca 45 poelen die wel bekend zijn maar nog niet gemonitord (gele pin) ook nog een heleboel raadsel poelen (groene pin) Daarvan is nog niet bekend of het wel de moeite waard is om er te monitoren. Helpt u mee de raadsels op te lossen?

U kunt op dit overzicht in- en uitzoomen, het kaartje verschuiven met de linker muisknop, centreren op een plaats door er dubbel op te klikken en wisselen tussen grafische weergave (kaart) of natuurgetrouwe (sateliet) weergave of zelfs een combinatie van die twee. Door te klikken op een nummer komt meer informatie te voorschijn over de poel die zich op die plaats bevindt.

Meer willen weten, graag meedoen of opgeven voor de eerstvolgende cursus? Stuur een emailtje naar lolkestelwagen@msn.com

 

Voor het voorkomen van een specifieke soort kan op 1 van onderstaande knoppen gedrukt worden.  Google Maps JavaScript API Example

KamsalamandersKleine watersalamandersAlpen watersalamanders

Groene Kikker complexBruine kikkersHeikikkers

(gewone) PaddenRugstreeppadden

  wordt gemonitord                    wordt nog niet gemonitord                Is dit iets om te monitoren?

    
Google
 
Web www.ivnvechtplassen.org